В ООН критикують умови перетину лінії розмежування з ОРДЛО

 

В ООН закликають Україну систематизувати видачу дозволів на перетин лінії розмежування із окупованими Росією територіями на Донбасі.

Про це йдеться у заяві координаторки ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані, передає “Укрінформ”.

“На сході України закриття всіх пунктів в’їзду-виїзду з кінця березня означає, що сотні людей, які, ймовірно, стикаються з терміновою необхідністю перетину лінії розмежування, не можуть систематично отримувати допомогу”, – зазначається в заяві.

Загалом ООН визнає зусилля України, спрямовані на забезпечення можливості перетину лінії розмежування у низці виняткових випадків.

Лубрані вважає, що запровадження зрозумілих та чітко визначених критеріїв дуже важливо для тих, у кого є законні підстави для перетину лінії розмежування.

Вона також підкреслила, що кількість громадян України, яким терміново необхідно перетнути КПВВ на лінії розмежування з ОРДЛО, продовжує зростати щодня.

“Я звертаюся до всіх зацікавлених сторін та підкреслюю необхідність запровадження прозорого та ефективного механізму розгляду таких випадків, а також прошу прискорити видачу дозволів на перетин лінії розмежування в разі термінових обставин, доки діють обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19”, – додала координатор ООН.

Нагадаємо, нещодавно урядовець Резніков заявив про 12 сценаріїв розвитку подій в ОРДЛО.

Читайте також:
Коронавірус в ОРДЛО: за офіційними даними, інфіковано щонайменше 937 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна