Кабмін підвищив допомогу дітям, що постраждали під час збройних конфліктів

 

У понеділок, 1 червня, Кабінет Міністрів України на засіданні вирішив підвищити допомогу дітям, які отримали поранення у збройних конфліктах, а також ухвалив низку рішень, спрямованих на посилення реформування системи догляду і виховання дітей.

Про це заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, передає “Укрінформ”.

Зокрема, за словами міністерки, уряд підвищив допомогу дітям, які отримали поранення у збройних конфліктах, та ухвалив рішення щодо недопущення втягнення дітей до участі у діяльність воєнізованих або збройних формувань.

Кабмін визначив механізми надання медичної допомоги у випадку неможливості отримання згоди на це батьків або законних представників, посилив відповідальність за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, а також – змінив систему захисту і реагування щодо дітей, які постраждали від жорсткого поводження.

Як зазначила Лазебна, уряд також схвалив законопроєкт, який надає право на отримання житла для постійного проживання особам із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення ними 23 років, або ж – отримання грошової компенсації.

“Крім того, ми врегульовуємо питання взяття на квартирний облік дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із їх числа, зокрема тих, хто виїхав з окупованої території до 2014 року”,- додала урядовиця.

Також вона розповіла про ухвалені Кабміном рішення, які стосуються профілактики сімейного неблагополуччя і соціального сирітства дітей, включаючи профілактику жорстокого поводження з дітьми, створення благополучного середовища для виховання дитини.

Міністерка соцполітики зауважила, що на засіданні 1 червня уряд схвалив низку законодавчих актів для посилення захисту прав дітей – вісім законопроєктів, 17 постанов і одне розпорядження.

Читайте також:
Уряд виділив 1,6 млрд гривень допомоги на дітей ФОПам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна