СЦКК: окупанти в ОРДО розмістили 62 танки

 

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін заявляє про порушення окупантами існуючих домовленостей щодо відведення важкого озброєння від лінії розмежування.

Про це йдеться в заяві УС СЦКК в понеділок, 1 червня, яку поширив пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

“Безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ на непідконтрольній урядові України території поблизу населеного пункту Тернове Донецької області зафіксував розміщення трьох одиниць реактивної системи залпового вогню та шістдесят два танки Т-72Б і Т-64“, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що минулого тижня спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували обстріл населеного пункту Авдіївка, в результаті чого було пошкоджено житловий будинок. Обійшлося без жертв серед цивільного населення.

Російські окупанти, заявляють в УС СЦКК, систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ, посилаючись на розповсюдження “COVID-19ˮ або на необґрунтовані накази їхніх командирів.

З початку 2020 року зафіксовано вже понад 452 подібних випадки.

Як інформувала “Новинарня“, 27 травня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ звітувала, що  зафіксувала розміщення десяти танків російських найманців поблизу населеного пункту Софіївка в Донецькій області з порушенням Мінських домовленостей.

Раніше безпілотник місії ОБСЄ виявив танки й гаубиці бойовиків поблизу житлових будинків села Комісарівка в на окупованій Луганщині, а також танки на полігоні біля селища Новоселівки в ОРДО.

Читайте також:
СЦКК: Бойовики на Донбасі розмістили “Гради” і танки з порушенням угод

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна