Київ знову не готовий до пом’якшення карантину, як і ще 5 областей, – МОЗ

 

Станом на 31 травня п’ять областей України, а також місто Київ не готові до наступного етапу послаблення карантину.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Відповідно до критеріїв, які є визначальними для чергового зняття низки протиепідемічних обмежень, “не склали іспит” Волинська, Донецька, Львівська, Рівненська та Чернівецька області..

Цими критеріями є:

  1. інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів), яка має становити менше 12 випадків на 100 тисяч населення;
  2. завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, яка має бути меншою за 50%;
  3. охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності — тобто середня кількість тестувань методами ПЛР та ІФА упродовж 7 останніх днів має перевищувати 12 тестів на 100 тисяч населення.

За даними опублікованої на сайті МОЗ таблиці з даними аналізу епідемічної ситуації на 31 травня, статистика по регіонах є такою:

У чотирьох областях вказаним критеріям не відповідає інцидентність. Так, у Волинській області за попередні сім днів зафіксовано 13,29 випадку інфікування на 100 тисяч мешканців, у Львівській – 13,38, у Рівненській – 25,68, а в Чернівецькій – узагалі 35,62.

Ще одна область, Донецька, не пройшла відбір за показником тестування: замість необхідних “понад 12” за минулий тиждень тут було зроблено лише 8,76 тесту на 100 тисяч населення.

Повернувся в перелік “неблагонадійних” і Київ, якому МОЗ раніше вже забороняло переходити до наступного етапу карантинних послаблень, але потім виправило показники і “передумало”.

Перед 1 червня, коли в Україні має розпочатися черговий етап пом’якшення протиепідемічних заходів, інцидентність у столиці знову перевищила необхідну норму, сягнувши 12,2 на 100 тис.

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що за минулу добу (30 травня) у столиці підтверджено 81 новий випадок захворювання на COVID-19, зокрема в 11 медиків. Одужали також 11 людей, померлих немає.

Відповідно, станом на 31 травня у Києві з початку пандемії підтверджено 2 985 випадків захворювання на COVID-19. З них 648 людей уже одужали та 66 – померли.

Нове пом’якшення карантину: Кличко розповів, що планують відкрити в Києві з 1 червня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна