Рейтинг довіри до Путіна в Росії впав до 25%

 

У Росії рейтинг довіри до президента Володимира Путіна знизився до показника 25%. Попри це, росіяни досі довіряють йому більше, ніж будь-якому іншому з політиків.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження “Левада-центру“, проведеного 22-24 травня.

При цьому респонденти відповідали на “відкрите” питання, тобто самі називали прізвища 5-6 політиків, яким найбільше довіряють.

Прізвище Путіна назвали 25% росіян.

Далі в рейтингу довіри йдуть міністр оборони РФ Сергій Шойгу (14%),  прем’єр-міністр Михайло Мішустін (11%), лідер ЛДПР Володимир Жириновський (10%) та міністр закордонних справ Сергій Лавров (9%).

Решта політиків набрали 4% (серед них, зокрема, опозиціонер Олексій Навальний) і менше.

Водночас 16% опитаних заявили, що не довіряють нікому, а 33% вагалися з відповіддю.

Як зазначають соціологи у порівняльній таблиці, в листопаді 2017 року рейтинг довіри до Путіна становив 59%, у березні 2019 року – 41%, у січні 2020 року – 35%, у квітні – 28%.

Щоправда, показник довіри до більшості інших політиків упродовж цього періоду також знизився. Натомість кількість респондентів, які завагалися з відповіддю на це запитання, з 11% у листопаді-2017 збільшилася до 33% у травні-2020.

Опитування проведене 22-24 травня 2020 року репрезентативною вибіркою населення Росії об’ємом 1623 людини віком від 18 років. Дослідження проводилося методом телефонних інтерв’ю (CATI) за випадковою двоосновною вибіркою (RDD) номерів мобільних і стаціонарних телефонів. Статистична похибка не перевищує 2,4%.

Читайте також:
Соціологічний феномен Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна