Броварський суд відправляє учасників масової перестрілки під арешт без застави

 

Броварський міський суд обирає запобіжні заходи затриманим у зв’язку з учорашньою масовою стріляниною в Броварах. Вони отримують арешт без права застави.

Про це надвечір суботи, 30 травня, повідомляє пресслужба МВС у Facebook.

“Станом на 19:30 запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави – обрано п‘ятьом фігурантам”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що за події в Броварах на цей час 21-й особі оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (“хуліганство”) Кримінального кодексу України. Правоохоронці звернулися до суду із клопотанням про обрання їм запобіжного заходу – тримання під вартою.
Загалом встановлено 28 осіб, причетних до правопорушення.

Читайте також:
Учасники “розборок” у Броварах виявилися наближеними до зятя “гаманця Авакова”, – Сініцин

Як інформувала “Новинарня“, вранці 29 травня в Броварах сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які таким чином взяли участь у спробі переділу ринку пасажирських перевезень (маршруток) між Броварами й Києвом. У сутичках взяли участь багато завезених “тітушок” і спортсменів з інших регіонів. Були поранені троє людей, затримані – 28.
Того ж дня президент Володимир Зеленський заслухав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо стрілянини в Броварах. Глава МВС розповів, що один автобус з озброєними людьми приїхав із Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах – зі столиці.
Керівника ГУ Нацполіції Вінницької області Юрія Педоса через це відсторонили від виконання обов’язків, його заступника – начальника кримінальної поліції та керівника оперативної служби звільнили з посад.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.