Аваков назвав причини стрілянини в Броварах та нове число затриманих

 

За підсумками конфлікту зі стріляниною в Броварах під Києвом затримано 28 осіб.

Про це у відеозверненні ввечері 29 травня повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Раніше в поліції заявляли, що у ранковій сутичці брали участь близько 100 людей, зокрема звезені з інших регіонів.

“На сьогоднішній момент 28 осіб, учасників бійки, затримано, з них 22 пред’явлені звинувачення, вони фактично по 208-й статті заарештовані. Дуже розраховуємо, що за підтримки прокуратури в судах завтра (30 травня) їм буде винесено безальтернативний арешт і ці люди надовго сядуть у в’язницю”, – сказав міністр.

Аваков підтвердив, що конфлікт стався через пасажирські перевезення між Києвом і Броварами.

Він також визнав, що внаслідок стрілянини постраждали вікна у квартирах жителів Броварів.

“Кілька дробин влучили у вікна звичайних жителів, тому ми кваліфікуємо сьогоднішню подію як тяжкий злочин, скоєний групою осіб. Саме тому мій обов’язок, я повинен зробити так, щоб ці люди сіли в тюрму. Мені шкода багатьох з них, це молоді хлопці, які приїхали підзаробити 800 грн із Вінниці, Києва, з тих же Броварів, але іншої реакції у нас не буде. Кожен з них буде сидіти в тюрмі”, – сказав глава МВС.

“Питання, що стосується організаторів, тих, хто посіяв зерна, які привели до такого зіткнення – це окреме питання. Це питання про непрозорість тендерів по виділенню маршрутів в обласній виконавчій владі. Це питання, де інтереси перевізників ставляться вище людей. Ось з цим ми розберемося дуже швидко найближчим часом”, – заявив Аваков.

Глава МВС має намір особисто курирувати розслідування цієї справи. Він пообіцяв результати роботи “найближчим часом”.

Читайте також:
Учасники “розборок” у Броварах виявилися наближеними до зятя “гаманця Авакова”, – Сініцин

Як інформувала “Новинарня“, вранці 29 травня в Броварах сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які таким чином взяли участь у спробі переділу ринку пасажирських перевезень (маршруток) між Броварами й Києвом. Троє чоловіків отримали поранення. Зі стрілецької зброї було пошкоджено деякі вікна житлових будинків.
У сутичках взяли участь багато завезених “тітушок” з інших регіонів, зокрема з Вінниці. Було оголошено “перехоплення”.
Того ж дня президент Володимир Зеленський заслухав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо стрілянини в Броварах. Глава МВС розповів, що один автобус з озброєними людьми приїхав із Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах – зі столиці.
Керівника ГУ Нацполіції Вінницької області Юрія Педоса через це відсторонили від виконання обов’язків, його заступника – начальника кримінальної поліції та керівника оперативної служби звільнили з посад.

Читайте  також:
Мер Броварів пояснив ймовірну причину ранкової стрілянини в місті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.