Заворушення у Міннеаполісі: Трамп направив у місто понад пів тисячі нацгвардійців

 

У міста Міннеаполіс, Сент-Пол і найближчі до них населені пункти в штаті Міннесота через заворушення, які там спалахнули, спрямовано понад 500 бійців Національної гвардії Сполучених Штатів.

Про це в п’ятницю, 29 травня, інформує пресслужба Нацгвардії США.

“Наша місія – захищати життя, охороняти власність та право на мирні демонстрації”, – заявили американські нацгвардійці і додали, що ключове завдання солдат – забезпечити належну роботу пожежників.

Напередодні в Міннеаполісі запровадили надзвичайний стан через масові заворушення. Під час них у місті підпалили поліцейський відділок.

Причиною протестів стала смерть темношкірого Джорджа Флойда. Він помер під час затримання, коли білий офіцер поліції коліном притис його шию.

За даними CNN, раніше на цього поліцейського вже подавали 18 скарг.

Як інформує “Голос Америки”, поліція Міннеаполіса заявила, що Флойд нагадував підозрюваного, якого розшукували за намагання розплатитись у продуктовому магазині підробною 20-доларовою банкнотою. Чоловік чинив спротив під час арешту.

Перехожі зняли затримання Флойда на відео і розмістили запис в інтернеті.

Поліція Міннеаполіса звільнила з роботи всіх чотирьох поліцейських, які проводили арешт, що призвів до смерті Флойда.

На тлі заворушень президент США Дональд Трамп заявив: якщо “дуже слабка” влада Міннеаполіса не візьме ситуацію під контроль, він сам виконає цю роботу “правильно” і скерує в місто Національну гвардію.

Читайте також:
Проєкт указу Трампа про соцмережі суперечить законодавству США, – CNN

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна