Проєкт указу Трампа про соцмережі суперечить законодавству США, – CNN

 

Після інформації щодо намірів президента Дональда Трампа видати указ про соціальні мережі, телеканал CNN ознайомився з проєктом документа та визначив – він суперечить основному положенню роботи вебсайтів в інтернеті, визначеному в законі США від 1996 року.

Про це в четвер, 28 травня, повідомляють на сайті телеканалу.

“Проєкт указу президента, підготовлений адміністрацією Трампа, прагне зменшити вплив великих платформ соціальних медіа, зокрема Twitter та Facebook, й переосмислити критично важливий закон від 1996 року, який захищає вебсайти та технологічні компанії від судових позовів”, – зазначається в повідомленні.

Як уточнює телеканал, розпорядження президента США спрямоване проти статті 230 Закону про дотримання пристойності в ЗМІ, що надає широкий імунітет вебсайтам у модеруванні власних платформ.

Експерти називають це положення “26 слів, які створили інтернет”.

У разі затвердження указу виникне різка ескалація в протистоянні президента Дональда Трампа з технологічними компаніями на тлі спроб соціальних платформ подолати проблему дезінформації в соцмережах.

Очільник Білого дому до цього регулярно звинувачував сайти в цензурі щодо його прихильників.

Нагадаємо, нещодавно Twitter позначив пости Дональда Трампа як ймовірно фейкові.

Читайте також:
Обсяги дезінформації про COVID-19 знизились, але Кремль і КНР “вкидають” найбільше, – моніторинг ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна