В Естонії не закриватимуть всю країну у випадку другої хвилі епідемії

 

Естонія змінюватиме стратегію боротьби з COVID-19 у разі другої хвилі епідемії, щоби “не закривати країну, але закривати вірус”.

Про це заявив прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас в інтерв’ю ERR.

“Ми маємо бути краще підготовлені, і не повинні будемо запроваджувати загальнонаціональні обмеження, як зараз. Потрібно якнайшвидше виявляти і локалізувати осередки спалаху, та мати напоготові захисні засоби. Основний принцип має полягати у тому, що ми закриваємо не Естонію, а закриваємо вірус”, – зазначив Ратас.

Зокрема, якщо вірус знову поширюватиметься схожим чином, розглянуть варіант не переводити школи на дистанційне навчання.

Також не зупинятимуть планове лікування у медичних закладах.

Прем’єр підтвердив раніше анонсований намір створити двомісячний резерв захисних засобів, з яких запас на місяць має забезпечити кожен заклад для себе, і на ще один – може розраховувати на допомогу з національного резерву.

Водночас, за його словами, заходи країни на першу хвилю не були надмірними, зважаючи на те, що знань про вірус на початку епідемії було недостатньо.

“Думаю, ми діяли правильно. Наукова рада також каже, що рішення уряду були правильними, пропорційними та допомогли спинити поширення вірусу”, – додав прем’єр.

Протягом минулої доби в Естонії виявили 11 нових хворих на коронавірус, жоден хворий не помер.

З початку епідемії, в країні зареєстрували 1851 підтверджених заражень коронавірусом, 66 людей померли, 1574 – одужали.

Читайте також:
Естонію просять заступитися за корінні народи РФ

Російські дипломати в Таллінні порушили правила карантину, – естонська поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.