Російські дипломати в Таллінні порушили правила карантину, – естонська поліція

 

Поліція Естонії повідомила в МЗС про порушення співробітниками російського посольства правил соціального дистанціювання на відкритті пам’ятника в Таллінні.

Про це в понеділок, 4 травня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на естонські ЗМІ.

Зазначається, що під час церемонії відкриття після капітального ремонту “Бронзового солдата” на Військовому кладовищі в Таллінні працівники російського посольства ймовірно порушили правила соціального дистанціювання, встановлені владою Естонії на період надзвичайного стану.

На порушення дипломатами вимоги не збиратися в групи більше, ніж по дві людини, й на недотримання при знаходженні в громадському місці двометрової дистанції звернув увагу підполковник поліції Вальтер Пярн з Пих’яської префектури.

У своєму листі до Міністерства закордонних справ він нагадав, що під час надзвичайного стану, викликаного коронавірусом, з метою захисту життя і здоров’я людей перебувати в громадському місці можна не більше, ніж по двоє, а дистанція між іншими особами повинна становити хоча б два метри.

Поліція попросила МЗС передати відповідну інформацію посольству.

Церемонія відкриття пам’ятника після ремонту відбулася 30 квітня.

На деяких фотографіях посол РФ Олександр Петров знаходився поруч з офіцерами російського ВМФ, не дотримуючись при цьому соціальної дистанції.

Як інформувала “Новинарня“, російський прем’єр-міністр Мішустін заразився коронавірусом.

Читайте також:
Пандемія коронавірусу не вплине на санкції ЄС проти Росії, – Боррель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна