На Одещині вибухнув снаряд часів Другої світової, загинув чоловік

 

В Одеській області вибухнув снаряд часів Другої світової війни на території приватного господарства у Біляївському районі. Унаслідок вибуху загинув господар.

Про це в середу, 27 травня, повідомили у пресслужбі поліції Одеської області.

Встановлено, що загиблий – чоловік 1973 року народження. Поліція повідомила, що він був “чорним копачем”, тобто цікавився пошуками та розкопками застарілої вибухівки та зброї.

Вибух стався у гаражі, з-під руїн якого поліцейські дістали ще декілька мін та інших снарядів. Усі знайдені предмети відвезуть на ліквідацію.

У поліції додали, що збираються зареєструвати цей випадок в Єдиному реєстрі досудових розслідувань як “умисне вбиство” із приміткою “нещасний випадок” (ч. 1 ст. 115 ККУ). Також інцидент кваліфіковано як незаконне поводження з вибухівкою (ч. 1 ст. 263).

Дані Держслужби з надзвичайних ситуацій за 27 травня стверджують, що цього дня по Україні було виявлено та відправлено на знищення понад 300 одиниць вибухівки, зокрема шість авіаційних бомб. Який саме снаряд вибухнув в Одеській області – не повідомляється.

Читайте також:
Біля Шулявського мосту знайшли понад 100 снарядів часів Другої світової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна