Комбат Губанов підірвався на російській “чорній вдові”, – Риженко

 

Командир батальйону “Луганськ-1” полковник Сергій Губанов підірвався на забороненій російській міні ПМН-2, яку на військовому сленгу ще називають “чорною вдовою”.

Про це в четвер, 28 травня, написав у фейсбуці головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, описуючи стан двох інших поранених поліцейських, який напередодні евакуювали до Дніпра.

Постраждали від вибуху також заступник командира батальйону Сергій Кисленських та старший інспектор озброєння Володимир Сотніков.

“Сергію 33. Його тіло “нафаршироване” осколками. Вибух протитанкової міни (“чорна вдова”) забрав товариша-командира. Великий шрам на грудях після операції – вічне нагадування про війну. Осколок лежав на аорті поблизу серця. Кращі торакальні хірурги Гліб Шкарупа та Андрій Снісарь, провели блискучу операцію в Мечникова. Його мускулисте тіло не витримує вимушеного положення на реанімаційному ліжку, хоче назад додому до Луганської області, до друзів, які його чекають”, – написав Риженко.

Володимир Сотніков, за словами Риженка, отримав черепно-мозкову травму, контузію, непроникаючі поранення тулуба і кінцівок.

Довідка: 
ПМН-2, протипіхотна фугасна міна натискної дії. Виготовлялась в СРСР і, до недавнього часу, в Росії, на Брянському хімічному заводі і на заводі імені Чапаєва в Чебоксарах.

ПМН-2 заборонена Оттавською конвенцією 1997 року, підписаною, ратифікованою і виконаною в Україні. З 2005 року у Збройних Силах України відсутні міни даного зразка.

Росія до Оттавської конвенції не приєдналася і з озброєння їх не зняла.

Як інформувала “Новинарня“, 20 травня на ворожій міні біля Трьохізбенки підірвався командир батальйону “Луганськ-1” полковник поліції Сергій Губанов.
Ще троє бійців батальйону патрульної служби поліції особливого призначення отримали осколкові поранення.

Трагедія сталася 20 травня близько 21.30.

За інформацією міністра Арсена Авакова, представники російських окупаційних військ дистанційно підірвали керовану міну на шляху командира батальйону “Луганськ-1″.

Поранених Кисленських та Сотнікова 22 травня евакуювали до Дніпра. 

Читайте також:
240 “чорних вдів” на 60 квадратах: сапери “Півночі” ліквідували мінне поле біля Оріхового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна