Біля Трьохізбенки підірвався командир батальйону “Луганськ-1” полковник поліції Сергій Губанов

 

Поблизу селища Трьохізбенка Луганської області загинув командир батальйону “Луганськ-1” полковник поліції Сергій Губанов, ще троє бійців дістали поранення.

Про це у фейсбуці повідомив речник МВС Артем Шевченко вночі в четвер, 21 травня.

“Командир батальйону “Луганськ-1″ полковник поліції Сергей Губанов помер у лікарні під час надання медичної допомоги після поранення підривом невідомого вибухового пристрою на околицях фронтового села Трьохізбенка на Луганщині під час патрулювання увечері 20 травня 2020 року”, – написав Шевченко.

Фото з ФБ Артема Шевченка

Ще троє бійців батальйону патрульної служби поліції особливого призначення отримали осколкові поранення. Їм надають допомогу лікарі військового шпиталю.

За інформацією прокуратури Луганської області, трагедія сталася 20 травня близько 21.30.

Триває розслідування інциденту.

Фото з ФБ Тетяни Погукай

Як повідомила речниця луганського обласного главку поліції Тетяна Погукай, церемонія прощання з полковником Губановим відбудеться 22 травня у 10.00 у приміщені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру в Сєвєродонецьку.

За її інформацією, полковник загинув від підриву на ворожій міні. 

“Виконуючи бойове завдання Командувача об’єднаних сил щодо патрулювання населених пунктів на лінії розмежування вздовж річки Сіверський Донець, а саме від селища Кряківка, закінчуючи Станицею Луганською, комбат та його бійці здійснювали патрулювання з метою недопущення проникнення на підконтрольну Україні територію ворожих диверсійно-розвідувальних груп, перекриття контрабандних “шляхів” та забезпечення правопорядку”, – написала речниця луганської поліції.

Фото з ФБ Тетяни Погукай

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у твітері написав, що бойовики дистанційно підірвали міну на шляху комбата.

“Окупанти підірвали міну на шляху бойової патрульної групи”, – написав міністр щодо обставин загибелі Губанова.

За словами пресофіцерки, Губанов пережив полон, звільняв Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк.

Фото з ФБ Тетяни Погукай

З 2014 року – в “розстрільному списку бойовиків”.

Сергій Губанов поступив до лав міліції у 1995 році.

Пройшов шлях від оперативника карного розшуку Стахановської міського відділу міліції до начальника Луганського міського управління.

Події 2014 року застали його на посаді начальника Ленінського районного відділу міліції м. Луганська.

Фото з ФБ Тетяни Погукай

“Під час бурхливих подій, коли на Луганщину ступила нога ворога, Сергія разом з ще декількома офіцерами міліції взяли в полон бойовики та намагалися вибити зізнання про те, де міліціянти переховують автоматичну та табельну зброю. Тоді, завдяки рішучості особового складу міліції, вдалося визволити з полону усіх полонених офіцерів, – розповідає Погукай.

У 2015 році Губанова призначили командиром першого міліцейського батальйону “Луганськ-1”.

Фото з ФБ Тетяни Погукай

За заслуги перед Батьківщиною полковника поліції неодноразово відзначали правами Міністра внутрішніх справ та голови Національної поліції.

Президентом України Сергій був нагороджений “Орденом Богдана Хмельницького”.

22 травня 2020 року на Луганщині оголошено днем жалоби за загиблим при виконанні службових обов’язків полковником поліції Сергієм Губановим.

Читайте також:
У лікарні Харкова від поранень помер командир 128 огшбр Євген Коростельов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна