ДБР вдруге викликає Порошенка на допит у справі щодо контрабанди картин

 

Державне бюро розслідувань викликає на допит в п’ятницю, 29 травня, п’ятого президента України Петра Порошенка в якості свідка у справі щодо контрабанди 43 картин всесвітньо відомих художників.

Повістку опублікували на сайті відомства в середу, 27 травня.

“У зв’язку з неявкою 26.05.2020 року Порошенко П.О. повторно викликається до Державного бюро розслідувань для допиту у якості свідка об 11 год. 00 хв. 29 травня 2020 року у кримінальному провадженні№ 42020000000000307, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників”, – йдеться в заяві відомства.

Також, як зазначається, цього ж дня Порошенка викликають до Державного бюро розслідувань о 12:00 для допиту в якості свідка в іншому кримінальному провадженні: за фактом можливого незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, що може заподіяти істотної шкоди державним інтересам.

Читайте також:
Герасимов: Працівники ДБР викрали митні декларації до картин із музею Гончара

Нагадаємо, 26 травня у столиці спецпризначенці Державного бюро розслідувань штурмували музей Івана Гончара, де раніше п’ятий президент Петро Порошенко презентував колекцію картин. Правоохоронці пробули там декілька годин і вивезли з будівлі митні декларації до цих творів мистецтва.

Народний депутат від “Європейської солідарності” Артур Герасимов написав заяву до правоохоронних органів щодо дій працівників Державного бюро розслідувань після того, як вони прорвалися до музею Гончара. Його директор – Петро Гончар – також також подав заяву до поліції через пошкодження майна музею.

Як інформувала “Новинарня“, п’ятий президент України та народний депутат від “Європейської солідарності” Петро Порошенко не прийшов на допит у ДБР, який був призначений на 26 травня.

Читайте також:
Порошенка викликають на допит у ДБР у справі про контрабанду картин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна