Уряд розділив Міністерство енергетики та захисту довкілля на два відомства

 

Уряд створив Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів і Міністерство енергетики України.

Про це в середу, 27 травня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан у фейсбуці.

“Уряд прийняв постанову щодо створення Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Цією ж постановою пропонується перейменувати Міністерство енергетики та захисту довкілля України на Міністерство енергетики України”, – написав він.

Таким чином, за словами Мокана, будуть створені два окремі міністерства. Обидва міністерства є правонаступниками прав та обов’язків Міністерства енергетики та захисту довкілля у відповідних сферах, підкреслив він.

Проєкт постанови під час засідання уряду презентувала в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.

За її словами, інституційна спроможність Міністерства енергетики та захисту довкілля унеможливлює належний рівень формування та реалізації державної політики у сферах енергетики та захисту довкілля, а також спричинює конфлікт інтересів у двох сферах.

Нагадаємо, 14 травня Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування ухвалив рішення про доцільність роз’єднання Міністерства енергетики та захисту довкілля на два самостійні відомства.

Як інформувала “Новинарня“, у лютому під час наради в офісі президента за участю представників Кабміну і Верховної Ради прийняли рішення відновити Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Тодішня міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда анонсувала, що відомство буде розділено, адже питання реінтеграції не поміщалися у функціонал одного, навіть об’єднаного відомства, і була потреба в міжсекторальному співробітництві.

Читайте також:
Міністр у справах ветеранів Бессараб оформив інвалідність І групи й отримав понад півмільйонну виплату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна