В Україні повернуть Міністерство з питань окупованих територій

 

У вівторок, 4 лютого, під час наради в офісі президента за участю представників Кабміну і Верховної Ради прийняли рішення відновити Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє “Еспресо” із посиланням на пресслужбу президента України.

“Це дасть нам можливість набагато ефективніше працювати над питаннями реінтеграції Донбасу та питаннями роботи з людьми, які залишилися на окупованих територіях або переїхали на підконтрольну територію і є тимчасово переміщеними особами,” – заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

За даними “Української правди”, станом на початок лютого у Зеленського вирішили не призначати окремого віцепрем’єра з питань окупованих територій, а натомість розділити Мінветеранів та МінТОТ.

Останнє міністерство нібито має очолити Олексій Резніков – нинішній представник України в “мінській” групі.

Юрист Олексій Резніков у 2000-ї роках Резніков заснував компанію “Правіс”, яку пізніше перейменували на “Резніков, Власенко і партнери”. Разом зі Сергієм Власенком був адвокатом кандидата на пост президента Віктора Ющенка у справі про невизнання другого туру виборів 2004 року.
З 2011 до 2014 року – головний юрисконсульт адвокатського бюро “Єгоров, Пугинський, Афанасьєв і партнери”. За сумісництвом — адвокат і партнер АО “Меджістерс”.
З листопада 2018 року поновив юридичну практику в якості партнера “Юридичної фірми “Астерс”.

У 2008 році до 2014 року Резніков був депутатом Київської міськради VI скликання. Обраний від Блоку Миколи Катеринчука.
У червні 2014 року обраний заступником міського голови (секретар Київської міськради).

З 2015 року Резніков – голова Української делегації у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи у 2015 – 2016; заступник голови Антикорупційної ради при Київському міському голові; член ради соціального проєкту спільної дії “Зробимо разом”; член Цільової команди реформ з питань децентралізації, місцевого самоврядування та регіональної політики при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; радник Київського міського голови.

З квітня 2016 року і до вересня 2018 року працював заступником голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань провадження самоврядних повноважень. У 2017 році відповідав за проведення й організацію конкурсу “Євробачення” у Києві з боку КМДА. Також Резніков відповідав за організацію і проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017 – 2018 з боку КМДА.

Як писала “Новинарня“, раніше міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда анонсувала, що відомство буде розділено.
За словами глави міністерства, питання реінтеграції не поміщаються у функціонал одного, навіть об’єднаного відомства, адже є потреба в міжсекторальному співробітництві.

Читайте також:
Коляда лобіює щорічний безоплатний медогляд ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна