В Ізраїлі почався судовий процес проти прем’єра Нетаньягу

 

В окружному суді Єрусалима розпочався судовий процес у справі прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу.

Про це у неділю, 24 травня, поінформував сайт Deutsche Welle.

Сотні людей вийшли на вулиці міста, щоби взяти участь в протестах проти політика та акціях на його підтримку.

На лаві підсудних глава уряду виявився через звинувачення в шахрайстві, зловживанні службовим становищем та хабарництві.

Політик заявив в суді, що поліція і прокуратура сфабрикували звинувачення проти нього. Водночас він захотів, щоби судове засідання проводилося із прямою трансляцією.

Справа Нетаньягу розглядають три судді окружного суду Єрусалима. Головуюча суддя Ріфка Фельдман-Фрідман вже має досвід гучних антикорупційних процесів. У 2015 році вона входила в суддівську комісію, яка винесла вирок щодо одного з попередників Нетаньягу на посаді глави уряду Ізраїлю – Ехуду Ольмерту.

Очікується, що під час процесу в справі Беньяміна Нетаньягу будуть допитані близько 300 свідків.

Як інформувала “Новинарня“, звинувачення в шахрайстві, корупції і розтраті були висунуті проти прем’єра Ізраїлю в листопаді 2019 року.

Крім іншого, політик підозрюється в тому, що він надав телекомунікаційного концерну Bezeq юридичні пільги, коли займав пост міністра зв’язку. У відповідь ЗМІ, що належить концерну, повинні були висвітлювати діяльність Нетаньягу лише позитивно.

Читайте також:
В Ізраїлі знайшли мертвим колишнього посла Китаю в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна