Прем’єра Ізраїлю Нетаньягу звинуватили в корупції

 

Генеральний прокурор Ізраїлю звинуватив прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу в хабарництві та шахрайстві.

Про це повідомляє BBC.

За твердженням прокуратури, Нетаньягу приймав коштовні подарунки від заможних бізнесменів та надавав підтримку, щоб отримувати більш позитивні відгуки у пресі.

Сам Нетаньягу заперечив будь-які правопорушення і заявив, що є жертвою “полювання на відьом” з боку його лівих опонентів та ЗМІ. Також він наголосив, що не піде у відставку і заявив, що юридично не зобов’язаний це робити.

У телезверненні Нетаньягу сказав, що правоохоронці “прийшли не за правдою, а за ним” і закликав країну до “розслідування щодо слідчих”.

Про те, що прем’єра збираються звинуватити в корупції по трьох справах, стало відомо в лютому. Прокурори тоді повідомили, що Нетаньягу приймав подарунки від заможних бізнесменів на сотні тисяч доларів і надавав послуги представникам медіабізнесу в обмін на схвальне висвітлення його діяльності пресою.

Повідомлення про звинувачення прем’єра надійшло на тлі політичної кризи в Ізраїлі. Після повторних парламентських виборів у вересні у країні, як і раніше, не вдається сформувати новий уряд. Ані Нетаньягу, ані його суперник Бені Ганц не змогли сформувати владну коаліцію. Це означає, що в країні можуть бути призначені нові вибори – треті за останній час

Читайте також:
В ОП прокоментували інцидент з дружиною Нетаньягу, яка розкидається короваєм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна