В Ізраїлі знайшли мертвим колишнього посла Китаю в Україні

 

В Ізраїлі несподівано помер посол Китайської Народної Республіки Ду Вей, який раніше очолював китайську дипмісію в Україні.

57-річного дипломата виявили мертвим у його ліжку в посольській резиденції у Герцлі (на північ від Тель-Авіва), повідомляє CNN.

Поруч із резиденцією працює поліція. Як зазначила речниця міністерства закордонних справ Ізраїлю, “це стандартна процедура”. Причина смерті посла не повідомляється, проте наразі поліція не розглядає її як підозрілу.

Як зазначається в повідомленні, Ду Вей помер менш ніж за тиждень після візиту до Ізраїлю держсекретаря США Майка Помпео, який різко розкритикував Китай за дії під час пандемії коронавірусного захворювання і закликав керівництво Ізраїлю припинити співпрацю з китайськими компаніями.

Ду Вей став послом в Ізраїлі на початку 2020 року, за кілька тижнів до спалаху коронавірусу по всьому світу. До того він упродовж чотирьох років обіймав посаду посла Китаю в Україні.

Читайте також:
Влада Китаю визнала прорахунки під час пандемії й обіцяє ще більш тоталітарне “вдосконалення”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна