У Вишгороді підліток застрелив ветерана “Айдару” Ігоря Корнієнка

 

Поліція Київщини затримала 16-річного хлопця, який смертельно поранив жителя Вишгорода – ветерана АТО з батальйону “Айдар” Ігоря Корнієнка.

Загалом після конфлікту на центральній вулиці Вишгорода в порядку ст. 208 КПК України затримано “групу осіб, серед яких троє неповнолітніх”.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції Київської області.

За даними правоохоронців, конфлікт у Вишгороді стався 22 травня близько 3-ї години ночі “між групою молодих осіб та двома дорослими чоловіками”.

Зазначається, що під час бійки один із компанії, де були неповнолітні, помітив у свого супротивника у сумці зброю, вихопив її і здійснив прицільний постріл у нього. У цей час один із компанії стрільця щосили ударив іншого чоловіка, який втратив свідомість. Після чого нападники зникли у невідомому напрямку. Прийшовши до тями, травмований чоловік викликав поліцію.

Від отриманого вогнепального поранення 45-річний Ігор Корнієнко помер на місці події. Його тіло відправили на проведення судово-медичної експертизи.

На місці події працювали слідчо-оперативна група, фахівці-експерти, медики. Поліцейські вилучили мисливський карабін МКМ-072СБ (переоснащений автомат Калашникова АКМ) та набої.

“Під час проведення низки необхідних розшукових заходів за участю працівників управління карного розшуку поліції Київщини та співробітників Вишгородського відділу поліції встановлено та затримано усіх учасників інциденту. Ними виявилися четверо неповнолітніх, віком 15-17 років, та один 19-річний хлопець”, – розповіли в ГУ НП.

За даним фактом відкрито два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 115 та за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

В умисному вбивстві підозрюється 16-річний неповнолітній, який тимчасово проживає на Сумщині. Йому оголошено відповідну підозру.

Також вирішується питання щодо оголошення підозри за скоєне хуліганство іншим фігурантам злочину.

Ігор Корнієнко

Як розповів виданню “Погляд” керівник громадської спілки “Ми українці” Іван Татауров, тієї фатальної ночі під вікнами будинку Ігоря Корнієнка шуміли напідпитку хлопці. Корнієнко вийшов їх заспокоїти та взяв із собою автомат. Хлопці якимось чином забрали автомат і вистрелили в чоловіка.

За словами Татаурова, Ігор Корнієнко “Корнєй” за життя був учасником Революції Гідності, а від початку війни на сході – бійцем добровольчого батальйону “Айдар”.

Читайте також:
Стрілянина на Житомирщині: серед вбитих – нацгвардійці, які повернулися з ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна