Стрілянина на Житомирщині: серед вбитих – нацгвардійці, які повернулися з ООС

доповнено

У Житомирській області, де чоловік розстріляв семеро осіб, загинули колишні учасники АТО та волонтери. Зокрема, троє нацгвардійців лише нещодавно повернулися з району проведення операції Об’єднаних сил.

Про це в п’ятницю, 22 травня, повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

“На даний час встановлені особи загиблих: це – добровольці, учасники антитерористичної операції, жителі Києва віком від 29-ти до 50-ти років. Серед загиблих – троє військовослужбовців Національної гвардії України, які перебували на вихідних днях після повернення із ООС”, – йдеться в повідомленні поліції.

Зазначається, що конфлікт виник після вживання алкоголю між трьома чоловіками: один із них – орендар, двоє – відпочивальники.

“У ході конфлікту підозрюваний вбив двох чоловіків, із якими випивав, потім пішов до іншого будиночку, де перебували ще шестеро гостей. Там від його пострілів загинули п’ятеро осіб. Одному учаснику вдалося втекти до села, звідки він і повідомив про подію поліцейським”, – кажуть в поліції.

Фото: пресслужба НПУ

За даними цього ЗМІ, стрілець – 58-річний орендар водойми Анатолій Захаренко, який розводив у ставку рибу. Його в жовтні 2015 року вже притягали до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання мисливської зброї.

У Національній гвардії України назвали імена загиблих військовослужбовців.

“У цій страшній трагедії загинув військовослужбовець за контрактом Бригади швидкого реагування старший сержант Вульчин В. С., а також два військовослужбовці за контрактом військової частини 3066 (батальйон НГУ ім. Кульчицького – “Н”) молодший сержант Мамиченко В. Л. та старший солдат Москалець А. В., – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військовослужбовці перебували у відпустці після тривалого перебування на ротації в районі проведення ООС.

За даними поліції, встановлено, що усі восьмеро чоловіків приїхали до ставка на відпочинок у ніч із 20-го на 21 травня. З орендарем вони були знайомі раніше і підтримували приятельські стосунки.

Під час огляду місця події поліцейські вилучили п’ять одиниць зброї: вона зареєстрована та належить учасникам події.

Серед вилученої зброї – мисливська рушниця, з якої стріляв орендар ставка.

Фото: пресслужба НПУ

Призначено судово-медичну експертизу тіл загиблих, опитано очевидців події, проводяться інші слідчі заходи.

Офіс генерального прокурора відзвітував, що взяв під контроль справу.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, це – умисне вбивство двох і більше осіб. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.

Варто зазначити, що напередодні трагедії на сайті поліції Житомирщини було повідомлено про викриття на хабарі (ч.3 ст.368 КК України) начальника поліції одного з районів області. “За невтручання у діяльність, пов’язану з розведенням риби, він вимагав у 58-річного мешканця Романівського району області щомісяця надавати йому хабар у розмірі 10 тис. грн”, – йшлося у повідомленні поліції.

За даними ЗМІ, йдеться про Захаренка – саме на підставі його заяви про здирництво був затриманий начальник Попільнянського відділення поліції підполковник Руслан Мшанецький.

Деякі джерела пов’язують цю подію, відмову Захаренка платити із розстрілом на ставку.

У поліції таке припущення заперечують.

“Ці події зовсім не пов’язані, оскільки АТОвці приїхали на ставок відпочивати о 5-й ранку 21 травня, а затримання (…) Мшанецького сталося пізніше”, – пояснила агенції УНІАН речниця ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на п’ятницю, 22 травня, в селі Новоселиця Попільнянського району Житомирської області чоловік розстріляв із рушниці сімох людей.
Підозрюваний у вбивстві семи осіб затриманий поліцейськими і перебуває під вартою. Затриманого направлять на судово-психіатричну експертизу

Читайте також:
Суд у Полтаві арештував на 2 місяці дніпрянку, яка розстріляла інструктора тиру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна