У Львові попрощаються з десантником Сергієм Тимощуком, який шість років вважався зниклим безвісти

 

23 травня у Львові о 10:00 годині на території 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ попрощаються із загиблим військовослужбовцем солдатом Сергієм Тимощуком.

Поховають військового в неділю, 24 травня, у місті Славута Хмельницької області, звідки він родом, інформують у пресцентрі Командування ДШВ.

Воїн-десантник загинув 31 серпня 2014 року в боях з російськими окупантами під час оборони міжнародного аеропорту “Луганськ”.

Майже шість років 18-річний десантник Сергій Тимощук був у списках безвісти зниклих.

Наприкінці літа 2014 року військовослужбовець перестав виходити на зв’язок, перебуваючи в районі проведення Антитерористичної операції, зокрема в Луганському аеропорту.

У лютому 2020 року останки солдата Сергія Тимощука окупанти передали українській стороні.

“У рамках реалізації гуманітарного проекту Генерального штабу ЗС України “Евакуація 200″, роботі Національної поліції, судових-медичних експертів та офіцерів Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України були ідентифіковані останки солдата Сергія Тимощука”, – йдеться у повідомленні пресофіцерів КДШВ.

Військові просять громадськість дотримуватися всіх протиепідемічних заходів під час проведення ритуалу прощання із загиблим військовослужбовцем у зв’язку із продовженням в країні карантину.

Тимощук Сергій Володимирович народився 16 вересня 1995 року. Проходив військову службу за контрактом на той час у 80-й окремій аеромобільній бригаді на посаді номера обслуги гаубично-артилерійського дивізіону.

Як інформувала “Новинарня“, 20 лютого 2020 року бойовики передали українській стороні тіло загиблого під Золотим Максима Хитайлова.
Тоді ж окупанти звітували про передачу останків тіла ще одного бійця, який загинув у 2014 році під час боїв у районі аеропорту Луганська – Сергія Тимощука.
Тіла передали в районі мосту через Сіверський Донець, неподалік від міста Щастя на Луганщині.

Представниця бойовиків Ольга Кобцева тоді заявляла, що після молекулярної експертизи була встановлена особистість загиблого у 2014 році військового.
Тіло Максима Хитайлова та “кісткові останки” загиблого у 2014 році воїна (як тепер відомо – Сергія Тимощука) передали представникам організації “Евакуація-200” при Міністерстві оборони України.

18 травня 2020 року після повторної ДНК-експертизи в Україні стало відомо, що останки належать Сергієві Тимощуку. 

Читайте також:
За ДНК опізнали воїна Вадима Федорченка, що загинув у бою під Дебальцевим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна