МВФ і Україна попередньо домовилися про нову програму на $5 млрд

 

Україна та Міжнародний валютний фонд на рівні персоналу погодили нову програму Stand-bу розмірі $5 мільярдів, яка розрахована на 18 місяців.

Про це в п’ятницю, 22 травня, повідомила пресслужба МВФ.

Напередодні 21 травня завершилось дистанційне обговорення умов нової угоди на рівні представників України та фонду.

Глава місії МВФ в Україні Іванна Владков Холлар заявила, що представники фонду та українська влада досягли угоди про нову 18-місячну резервну програму Stand by.

За її словами, вказані кошти направлені на збереження платіжного балансу та підтримку бюджету. У фонді очікують, що Україна відновить проведення важливих структурних реформ, коли криза та пандемія минуть.

Тепер же керівництво фонду має затвердити угоду. У найближчі тижні програму співпраці має розглянути Виконавча рада МВФ.

Посли країн “Великої сімки” привітали Україну і Міжнародний валютний фонд із досягненням угоди про нову програму допомоги.

“Посли країн G7 вітають Україну і МВФ з досягненням угоди на робочому рівні за новою програмою допомоги, яка зміцнить макроекономічну стабільність України і допоможе їй подолати кризу COVID-19”, – йдеться у повідомленні групи підтримки послів G7 в Україні у твітері.

Читайте також:
В уряді планують підписати угоду з МВФ до кінця травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна