Бранець “ДНР” Сінченко втік з підвалу бойовиків

 

Український полонений Григорій Сінченко втік із підвалу бойовиків “ДНР”, терористи оголосили його в розшук.

Про це в п’ятницю, 22 травня, повідомили сепаратистські ЗМІ, інформацію також телефоном підтвердила матір полоненого, Тетяна Гулевська в коментарі журналістам “Укрінформу”.

Григорій Сінченко є уродженцем окупованої Макіївки. Про його місцезнаходження не було відомо з осені 2019 року, коли він був вдруге затриманий в окупованому Донецьку.

“По місцевому телеканалу новину про втечу крутять у зведеннях “МВД”. Тим, хто вкаже, де він переховується, обіцяють нагороду. Представники спецслужб були дома у моєї мами. Погрожували їй, мені, сину, казали, якщо знайдуть, не випустять живим”, – сказала Тетяна Гулевська у розмові з журналістами.

На фото, яке демонструють спецслужби на телеканалі, на обличчі Григорія видно сліди опіків, через що мати робить висновок, що сина в “ДНР” знов піддавали тортурам.

Як відомо, 25-річного Григорія Сінченка було заарештовано в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року. Його звинувачували у партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підривах вишки мобільного оператора “Фенікс”.

У грудні 2017 року Сінченко разом з 74 бранцями, яких тоді обміняли, повернувся в Україну.

У “ДНР” за партизанську діяльність проти так званої “народної республіки” його, інваліда третьої групи, піддавали пекельним тортурам.

За словами матері, Тетяни Гулевської, його катували електрострумом, підвішували до стелі за викручені руки, душили, били так, що розірвалася легеня.

Після обміну він, за словами матері, повернувся в “ДНР” – “аби помститися”.

У жовтні 2019-го Сінченка знову затримали “спецслужби ДНР”. І до цього часу його рідні точно не знали, де він і що з ним.

Як інформувала “Новинарня“, звільнені з полону військові пройшли курс реінтеграції та вирушили в частини.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна