Звільнені з полону військові пройшли курс реінтеграції та вирушили в частини

 

У військовому госпіталі Києва завершилася реінтеграція військовослужбовців, які були звільнені з полону.

За словами завідувача відділення народних та нетрадиційних методів лікування Олени Гриценко, загальний стан здоров’я військовослужбовців, які були звільнені з полону, значно покращився, передає “Армія.Інформ”.

За її словами, військовослужбовці пройшли повне обстеження у лікарів за багатьма напрямами.

“Були скарги на шлунково-кишковий тракт та проблеми з зубами, адже харчування в полоні не найвищої якості. Тепер хлопці мають гарний настрій, відкрито спілкуються і почуваються добре, чекають на зустріч з рідними та близькими”, – інформує видання.

Реінтеграція включає якісне надання медичної допомоги й роботу з психологами. Медична і психологічна допомога є першою стадією. Далі йде фізичне відновлення та вирішення соціальних питань.

Процес реінтеграції для кожного індивідуальний і триває від двох тижнів до декількох місяців. Усе залежить від умов, в яких знаходилися колишні полонені. Фізичний стан можна покращити швидше, а ось робота з психологами може тривати довше.

Військовослужбовці вже вирушили до своїх військових частин, де пройдуть військово-лікарську комісію, яка визначить їх ступінь придатності для проходження військової служби.

Читайте також:
Військові на обміні: хто такі Гриненко і Шайдов, звільнені з полону бойовиків 16 квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна