Європейські посли передали медзасоби в 936 тергромад України

 

Європейські посли передали 936-ти українським об’єднаним територіальни громадам медичні засоби для боротьби з епідемією.

Про це в четвер, 21 травня, інформує пресслужба українського МЗС.

У перевірці вантажу перед відправленням у громади взяли участь:

  • голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас;
  • посол Німеччини Анка Фельдгузен;
  • посол Естонії Каімо Кууск;
  • посол Польщі Бартош Ціхоцький; 
  • перший секретар Посольства Швеції в Україні Луїз Морсінг; 
  • міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Вантаж медичних засобів, серед яких захисні рукавички, маски, окуляри, безконтактні термометри, респіратори та дезінфікуючі засоби, придбали в рамках програми підтримки реформи децентралізації U-LEAD with Europe Європейським Союзом та п’ятьма країнами-членами ЄС (Німеччина, Швеція, Данія, Польща, Естонія) за участі Карітас України.

Допомога закуплена Представництвом ЄС в Україні та буде розподілена серед медичних працівників 936 об’єднаних територіальних громад.

“Здорові громади – це основа сильної України. Я пишаюся тим, що ЄС та U-Lead здатні підтримати українські громади у селах та невеликих містах у боротьбі з коронавірусом”, – зазначив посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

Міністр закордонних справ висловив свою вдячність за підтримку ЄС та держав-членів.

“Понад 9 мільйонів громадян України нині мешкають в об’єднаних територіальних громадах. Європейські партнери не лише активно підтримували і підтримують українську реформу децентралізації, яка підвищила рівень життя мільйонів українців. Вони також демонструють готовність підставити плече у складні часи коронавірусної кризи. Ця підтримка не лише посилить спроможність громад протистояти вірусу, але й надалі зміцнить зв’язки між Україною та ЄС”, – зазначив Дмитро Кулеба.

Читайте також: 
США надають Україні ще $1 мільйон для боротьби з коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна