У Польщі послабили карантинні вимоги для робітників з України

 

Сезонні працівники з-за східного кордону, які вирішать приїхати до Польщі, зможуть почати працювати без необхідності перебування в 14-денному карантині.

Про це у четвер, 21 травня, заявив міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський, передає RMF24.

“Ми до кінця не знаємо, якими будуть масштаби явища і скільки цих робітників з-за східного кордону приїде в Польщу”, – зазначив він.

Ардановський наголосив, що нестача сезонних працівників у зв’язку з пандемією коронавірусу також вражає країни на заході Європи, а його відомство намагається допомогти польським фермам у вирішенні цієї проблеми.

Міністр пояснив, що були введені істотні послаблення для працівників з-за східного кордону. Він зазначив, що іноземці, які приїжджають до сільгосппідприємств, можуть під час карантину виконувати роботу з першого дня перебування, чого немає в інших галузях.

Водночас урядовець зазначив, що з державних коштів не можна проводити тестування іноземних працівників на коронавірус, тому що це було би незаконною державною допомогою.

Міністр також закликав поляків, які зараз не працюють, розглянути можливість роботи зі збору врожаю.

“Це елемент солідарності з фермерами, це також елемент збору тих врожаїв, які Провидіння нам дало, а також запобігання дефіциту продовольства, особливо найціннішого, і підвищення цін в магазинах, – зазначив він.

Нагадаємо, у Польщі запрацював сайт пошуку роботи для українців без посередників.

Читайте також:
У Фінляндії збільшили квоту на іноземних працівників у сільському господарстві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна