Незважаючи на заперечення РФ, її роль на Донбасі підтверджена, – США в ОБСЄ

 

У місії США при ОБСЄ наголосили, що війну на Донбасі розпочала Російська Федерація, там присутні керовані нею сили, і РФ постійно підживлює цей конфлікт, незважаючи на офіційні заперечення цієї інформації Кремлем.

Про це очільник місії США при ОБСЄ Джеймс Гілмор заявив у четвер, 21 травня, під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє “Укрінформ”.

“Незважаючи на те, як часто Москва заперечує свою роль, присутність підготовлених Росією сил, які використовують надану Росією техніку на Донбасі, неодноразово підтверджували засоби масової інформації та неурядові організації. Росія продовжує підживлювати цей конфлікт військовими, боєприпасами, зброєю, здійснюючи тренування та керівництво, через кордон з Україною”, – заявив Гілмор.

Він наголосив, що саме Росія розпочала конфлікт на Донбасі та підживлювала його, здійснюючи контроль над “силами, які вона озброює, тренує, очолює, фінансує і з якими разом воює на сході України”.

Гілмор зауважив, що розпалений Росією конфлікт продовжує загрожувати цивільному населенню на Донбасі, кількість жертв серед якого продовжує зростати.

Окремо очільник місії США в ОБСЄ у своїй заяві засудив той факт, що керовані Росією сили на Сході України продовжують перешкоджати пересуванню патрулів СММ ОБСЄ і ставити під загрозу їх життя.

Читайте також:
Доказ для Гааги: на Луганщині ОСи виявили російську вистрибуючу міну ОЗМ-72

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна