Бойовики блокують моніторинг місії ОБСЄ, прикриваючись карантином

 

За останні дві доби, 14 та 15 квітня, бойовики незаконних збройних формувань ОРДЛО три рази перекривали рух спостерігачам ОБСЄ – двічі на Луганщині та один раз на Донеччині.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в пресрелізі наглядової місії ОБСЄ, поширеному ввечері в середу, 15 квітня.

“14 та 15 квітня на пункті пропуску збройних формувань на південь від мосту Станиця Луганська (…) члени збройних формувань відмовили патрулям СММ потрапити одного разу на контрольовану урядом територію, а іншого – не неконтрольовану територію, посилаючись на карантинні обмеження через COVID-19.

У другій половині дня 15 квітня, на КПП приблизно за 600 м на захід від Верхньошироківського (колишній Октябр, ОРДО – “Н”), члени збройних формувань відмовили патрулю СММ, який прямував із контрольованих урядом районів, проїхати в непідконтрольні райони, посилаючись на карантинні обмеження через COVID-19″, – розповіли в ОБСЄ.

“Удень 14 квітня на контрольно-пропускному пункті поблизу Горлівки (непідконтрольна уряду територія – “Н”) патруль Спеціальної моніторингової місії, який прямував із районів, що контролюються урядом, не зміг проникнути в неконтрольовані райони через шипи, розкладені по всій дорозі, та наявність знаку мінної небезпеки посеред дороги. Представники СММ не спостерігали жодних членів збройних формувань”, – сказано в повідомленні.

В ОБСЄ зазначили, що їхня місія на Донбасі почала стикатися з неодноразовими перешкоджаннями при спробах потрапити на непідконтрольні території на блокпостах бойовиків “ДНР” із 21 березня та “ЛНР” – 23 березня.

“Вони обмежують свободу руху СММ по лінії зіткнення, тим самим перешкоджаючи виконанню мандату по всій території країни”, – зазначають спостерігачі.

Як відомо, в зазначені дні в ОРДЛО було закрито рух на підконтрольну Україні територію через карантинні обмеження.

Читайте також:
В ОРЛО зростає кількість хворих на COVID-19: сепаратисти нарікають на “завіз із Москви”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна