Греція відкриє туристичний сезон з 15 червня

 

Греція офіційно розпочне туристичний сезон 15 червня, а от міжнародне авіасполучення на всіх туристичних напрямках буде відновлено з липня.

Про це у середу, 20 травня, оголосив прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс, передає “Європейська правда” з посиланням на грецькі ЗМІ.

З 15 червня рейси приземлятимуться лише в міжнародному аеропорту Афін, але з 1 липня дозвіл на посадки міжнародних авіарейсів пошириться на всі аеропорти.

Перші туристи, як очікується, будуть із країн з обнадійливими епідеміологічними даними – Балкан та країн північної Європи, зокрема, з Німеччини.

Туристам буде дозволено в’їхати до Греції, не проводячи заздалегідь тест на коронавірус та не проходячи обов’язковий карантин. Але працівники охорони здоров’я будуть проводити точкові тести за необхідності.

“Влада сприятиме зміцненню можливостей охорони здоров’я в кількох туристичних регіонах, забезпечуючи тестами та лікарями, а також розробляючи оперативний план по боротьбі з можливим виникненням інфекції”, – пише видання.

Як відомо, Греція отримала схвальні оцінки за боротьбу з пандемією. Країна зафіксувала 166 смертей, пов’язаних з коронавірусом, та 2850 підтверджених випадків зараження.

Як інформувала “Новинарня“, за словами міністра інфраструктури, українські аеропорти можуть відкритися з 15 червня. 

Читайте також:
Укрзалізниця після карантину не підвищуватиме ціни на квитки, – Криклій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна