У лікарні Рівного 33 медики заразилися коронавірусом

 

У Рівненській центральній міській лікарні вірусом COVID-19 інфікувалися загалом 33 медичні працівники.

Про це у вівторок, 19 травня, повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА.

Прийом пацієнтів в лікарні у невідкладному стані проводять із дотриманням усіх карантинних норм та правил. Однак є випадки, коли не завжди вдається вчасно провести діагностику пацієнту, що надходить в такому стані.

“Медики змушені працювати оперативно, не вивчаючи епіданамнез. Тому і виникають випадки, коли медики інфікуються. Така ситуація сталася у Рівненській ЦМЛ, де 33 медиків мають підтверджений діагноз COVID-19. Осередок локалізували. Заклад надалі лікуватиме пацієнтів із коронавірусом, а планову допомогу надаватимуть згідно наказу МОЗ”, – йдеться у повідомленні.

За повідомленням ОДА, за день 19 травня на Рівненщині було підтверджено 14 нових випадків захворювання на COVID-19, зокрема шість мешканців міста Рівне.
Таким чином, загалом на Рівненщині зареєстровано 1218 випадків коронавірусної хвороби, серед них 250 медпрацівників. Через ускладнення, викликані коронавірусом, померли 29 людей, одужали – 436.
За день лабораторіями області було досліджено 538 зразків, 250 залишається в роботі.

Нагадаємо, в Україну із 17-денним запізненням прибули костюми біозахисту, закуплені МОЗ за подвійною ціною. Однак, за даними народної депутатки від партії “Голос” Олександри Устінової, із 71 тисячі придбаних костюмів наразі привезли 29 тисяч.
Як інформувала “Новинарня“, у зв’язку з цим у Раді збирають підписи за відставку міністра Максима Степанова.

Читайте також:
В Україні набув чинності закон про масове тестування на COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна