Доба ООС: бойовики накрили вогнем 120-мм артилерії райони Новотошківського і Оріхового, ЗСУ – без втрат

 

Упродовж 19 травня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомили у пресцентрі штабу ООС.

По українських захисниках, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) неподалік Богданівки, Красногорівки, а також двічі біля населених пунктів Тарамчук та Водяне противник застосував гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Усі порушення режиму припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) ворог здійснював з використанням забороненого Мінськими угодами озброєння. Так по захисниках Новотошківського окупанти двічі вели вогонь з мінометів 120 мм та 82 мм, загалом випустивши 14 мін.

Поруч із Кримським російські збройні формування також задіяли 120 мм міномети – 15 мін.

Неподалік населеного пункту Оріхове окупанти випустили по наших позиціях 12 мін 120 калібру та 26 мін 82 калібру, а також застосовували великокаліберні кулемети.

Втрат серед українських захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

За даними розвідки, 19 травня українські воїни поранили трьох російських окупантів.

Від початку поточної доби, станом на 7:00, російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” вели вогонь зі 120 мм мінометів неподалік Красногорівки та двічі застосовували великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю біля Богданівки.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читайте також:
54 омбр показала відео знищення військової вантажівки, яка підвозила боєприпаси для окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна