СБУ: інтерв’ю з Поклонською та Гіркіним є ініціативою Гордона

 

Служба безпеки України заявила, що проведення інтерв’ю з Наталією Поклонською та Ігорем Гіркіним є ініціативою журналіста Дмитра Гордона.

Відповідну лаконічну заяву пресцентр спецслужби оприлюднив у фейсбуці у вівторок, 19 травня.

“Служба безпеки України повідомляє, що проведення інтерв’ю з Наталією Поклонською та Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) є ініціативою журналіста Дмитра Гордона”, – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, додали в СБУ, фахівці спецслужби вже працюють з озвученою інформацією.

“Інформація, озвучена в цих інтерв’ю, вже детально аналізується співробітниками Служби на предмет її використання, як додаткових доказів захоплення Російською Федерацію території України та фактичного розв’язання війни на сході нашої держави”, – заявили речники СБ.

Читайте також:
Міністерство у справах ветеранів засудило інтерв’ю Гордона з Гіркіним

Як інформувала “Новинарня“, 18 травня журналіст Дмитро Гордон опублікував чотиригодинне інтерв’ю з з полковником ФСБ, учасником анексії Криму та початку українсько-російської війни Ігорем Гіркіним (Стрєлковим).

Пізно увечері 18 травня кілька десятків людей зібралися під офісом Гордона з пікетом.
Активісти незадоволені тим, що Гордон, на їхню думку, легітимізує террористів та пособників окупантів. Банери з фотографіями Гордона на вході до його редакції закидали яйцями.

У Службі безпеки України заявили, що вивчать ситуацію у зв’язку з інтерв’ю.

Партія “Європейська солідарність” звернулася до СБУ з вимогою негайно розпочати провадження за фактом розпалювання ворожнечі, підтримка тероризму та підривання суверенітету України Гордоном.

Заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов відзначив, що озвучену в розмові інформацію можуть використати у кримінальному процесі проти бойовика.
Прокурор підкреслив, що в інтерв’ю є “цінна для розслідування інформація”.

Сам Гордон заявив, що готував інтерв’ю з Поклонською та Гіркіним за сприяння українських спецслужб, а флешку з матеріалами вже передав до суду в Гаагу.

Читайте також:
“Чи не пора йому взяти інтерв’ю в Бузини?” Реакція соцмереж на ефір Гордона з Гіркіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна