Флешка з матеріалами передана до Гааги, – Гордон про інтерв’ю з Гіркіним

 

Журналіст Дмитро Гордон стверджує, що готував інтерв’ю з депутатом Держдуми РФ, екс-“прокурором” окупованого Криму Наталією Поклонською та терористом Ігорем Гіркіним  за сприяння українських спецслужб.

Про це Гордон заявив увечері в понеділок, 18 травня, у відеозверненні на його YouTube-каналі.

“Інтерв’ю з Наталією Поклонською та з Ігорем Гіркіним я зробив у співдружності з українськими спецслужбами. Ці інтерв’ю ніколи до цього не робив ніхто і ніколи ніхто в Україні не опитував ні Поклонську, ні Гіркіна щодо зради і злочинів, які були вчинені за участю цих людей на території України”, – заявив Гордон.

Гордон також заявив, що флешки з матеріалами інтерв’ю нині передано до Гааги.

“Ці показання Поклонської та Гіркіна стануть одними з основних показань на процесі у справі про анексію Криму та розв’язування кривавої бійні на Донбасі”, – упевнений він.

Він також наголосив, що заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який курирує питання Криму та Донбасу, оприлюднив від імені генпрокуратури вдячність йому за допомогу Україні в розслідуванні гучних подій у Криму та на Донбасі.

Гордон також звернувся до п’ятого президента України Петра Порошенка, партії “Європейська солідарність”, а також до журналістів, які його “таврували ганьбою”, з пропозицією звернутися до прокуратури з питаннями, що їх цікавлять, а після – публічно вибачитися перед ним.

Читайте також:
Гіркін спрогнозував, як швидко ЗСУ можуть зачистити окупований Донбас

Як інформувала “Новинарня“, 18 травня журналіст Дмитро Гордон опублікував чотиригодинне інтерв’ю з з полковником ФСБ, учасником анексії Криму та початку українсько-російської війни Ігорем Гіркіним (Стрєлковим).

Пізно увечері 18 травня кілька десятків людей зібралися під офісом Гордона з пікетом.
Активісти незадоволені тим, що Гордон, на їхню думку, легітимізує террористів та пособників окупантів. Банери з фотографіями Гордона на вході до його редакції закидали яйцями.

У Службі безпеки України заявили, що вивчать ситуацію у зв’язку з інтерв’ю.

Партія “Європейська солідарність” звернулася до СБУ з вимогою негайно розпочати провадження за фактом розпалювання ворожнечі, підтримка тероризму та підривання суверенітету України Гордоном.

Заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов відзначив, що озвучену в розмові інформацію можуть використати у кримінальному процесі проти бойовика.
Прокурор підкреслив, що в інтерв’ю є “цінна для розслідування інформація”.

Читайте також:
“Чи не пора йому взяти інтерв’ю в Бузини?” Реакція соцмереж на ефір Гордона з Гіркіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна