Гіркін спрогнозував, як швидко ЗСУ можуть зачистити окупований Донбас

 

Колишній відставний офіцер збройних сил РФ, колишній полковник ФСБ, учасник російської збройної агресії проти України в Криму та на Донбасі Ігор Гіркін спрогнозував, що на зачистку окупованих районів Донеччини та Луганщини Збройним силам України можуть знадобитися два дні.
Про це він заявив під час інтерв’ю з українським журналістом Дмитром Гордоном у понеділок, 18 травня.

Гіркін констатував: українська армія вдоконалилася протягом шести років бойових дій.

“Треба віддати належне вашій стороні: за шість років ви не сиділи на місці, створили відносно боєздатну армію, яка в багато разів перевершує корпуси (два російські корпуси в ОРДЛО – Н.) за чисельністю і людей, і техніки, і за навченістю, і навіть за організацією управління. Хоча й бардака у вас теж багато, наскільки я знаю. Але в “ДНР” його ще більше… Якщо РФ не підтримає свої корпуси, то на деяких напрямках я даю два дні на вихід (російських військ – Н.) і на зачистку (окупованої території Збройними силами – Н.) ще тиждень-півтора”, – заявив Гіркін.

Гордон уточнив, чи стане Росія “на захист” цих територій, якщо українська армія раптово ввійде в Донецьк і Луганськ.

“Не можу сказати, але я на це надіюся. Знаю, що військові РФ хочуть прийти. А чи поступить наказ – не в моїй компетенції це казати”, – відповів Гіркін.

Повномасштабна війна РФ та України, на думку Гіркіна, можлива.

“У двох випадках: якщо біля влади буде еліта, яка на 100 відсотків керується з-за кордону, або коли українські війська вирішать, що лев уже здох та атакують самі. Тоді вже може бути що завгодно”, – сказав терорист.

Гіркін також допустив розпад РФ, якщо Росія втратить контроль над ОРДЛО та Крим.

Читайте також:
Інтерв’ю Гіркіна Гордону: СБУ обіцяє вивчити ситуацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна