“ЄС” вимагає від СБУ порушити проти Гордона справу за підтримку тероризму

 

Партія “Європейська солідарність” вимагає від Служби безпеки України негайно порушити кримінальну справу за фактом розпалювання ворожнечі, підтримки тероризму та підриву суверенітету країни блогером Дмитром Гордоном.

Таку заяву пресслужба партії експрезидента Петра Порошенка оприлюднила ввечері в понеділок, 18 травня, невдовзі після виходу на YouTube-каналі Дмитра Гордона його інтерв’ю з ватажком російських бойовиків на Донбасі в 2014 році Ігорем Гіркіним.

“Розповсюдження на медіаресурсах Гордона у вигляді «інтерв’ю» пропагандистських виступів терориста Гіркіна, причетного до захоплення Криму і Донбасу, та колаборантки Поклонської, причетної до фальсифікації справ і арештів десятків кримських татар і українців, є очевидним злочином проти суверенітету та територіальної цілісності країни, за яку передбачена пряма кримінальна відповідальність”, – заявили в “ЄС”.

“Відсутність негайної реакції на цю кричущу провокацію з боку влади і правоохоронних органів свідчить, що режим не просто крізь пальці дивиться на витівки реваншистів, але й перебуває з ними у змові, спільно реалізуючи спецоперацію Кремля «примирення». Відсутність реакції влади заохочує антидержавницькі виступи та повзучий реванш”, – сказано в заяві.

“Регулярна поява терористів, які заперечують територіальну цілісність України, у вітчизняному медійному просторі є показовим індикатором змін та символічним завершенням першого року президентства Зеленського, який, відповідно до Конституції, несе пряму відповідальність за безпекову політику країни”, – резюмували в “Європейській солідарності”.

Читайте також:
“Чи не пора йому взяти інтерв’ю в Бузини?” Реакція соцмереж на ефір Гордона з Гіркіним

Активісти пікетують офіс Гордона через інтерв’ю з Гіркіним

Інтерв’ю Гіркіна Гордону: СБУ обіцяє вивчити ситуацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна