Росія витрачає на окупацію Донбасу $5 млрд на рік, – Резніков

 

Віцепрем’єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков повідомив, що утримання лише ОРДЛО коштує Росії близько п’яти мільярдів доларів на рік.

Про це він заявив у понеділок, 18 травня, в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“За нашою інформацією, це цифри, зрозуміло, приблизні – до $ 1,3 млрд йде на утримання тільки громадянської частини. Насамперед, це бюджетники. І близько $ 3,7 млрд – на війну. Тобто близько $ 5 млрд на рік, за нашою оцінкою, обходиться Кремлю утримання окупованих території українського Донбасу. Це без Криму”, – сказав урядовець.

За його словами, “підопічні” РФ на Донбасі роблять запит, зокрема, грошей на модернізацію телевеж, тому що “занадто сильний сигнал українського телебачення”.

Резніков зазначив, що кошти запитують в офіційних органів РФ, а фінансування відбувається в рублях. Віцепрем’єр вважає, що кошти РФ таємно виділяє з Фонду національного добробуту Росії.

На його думку, Росія не зможе довго фінансувати Донбас, адже наразі її економіка постраждала через коронавірус: “Ці $ 5 млрд при нинішньому падінні – теж питання. Тут свою би територію утримати. Росія – теж не монолітна держава. Тому у нас шанс є, серйозний, реальний”.

Нагадаємо, голова офісу президента Андрій Єрмак заявив про план “Б”, якщо деокупація Донбасу не відбудеться до кінця року.

Читайте також:
Україна пропонуватиме окрему переговорну платформу для повернення Криму, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна