МЗС повернуло в Україну 230 тис. громадян, а у зворотній бік кордон не відкривається

 

З початку карантину до України за сприяння Міністерства закордонних справ повернулися більш як 230 тисяч громадян.

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” повідомив заступник глави МЗС Євгеній Єнін.

“Загалом за сприяння Міністерства закордонних справ до України повернулося понад 230 тисяч громадян України. І цей процес продовжується”, – сказав він.

За висновком Єніна, міністерство гідно впоралося з організацією евакуації та наданням допомоги українцям за кордоном.

“За оцінками і наших громадян, і багатьох наших партнерів, евакуація, яка була здійснена, в тому числі і за активної участі МЗС України, вважається однією зі зразкових… Ми всіляко намагаємося сприяти максимально швидкій і оперативній евакуації наших громадян. Хоча часом це буває досить складно з урахуванням і національних особливостей, і відповідного епідеміологічного режиму в різних країнах. Часто на заваді стає якась бюрократія, додаткова пересторога”, – зазначив Єнін.

На польському кордоні вишикувалися тисячі українців:
чекають повернення додому. ВІДЕО

Говорячи про можливість відкриття кордонів і відновлення авіасполучення в Україні та світі після карантину, Єнін відзначив, що конкретних дат наразі не готовий назвати жоден чиновник у країнах-партнерах.

За його словами, на сьогодні переважна більшість країн вкрай обережно ставляться до питань відновлення перевезень, попри активний початок туристичного сезону.

“Якщо ми говоримо про традиційні для українського туриста дестинації, той самий Єгипет, то він вкрай обережний у своїх оцінках”, – сказав заступник міністра.

Він розповів, що Ізраїль до середини літа планує пілотний проєкт відкриття кордонів з туристичною метою для так званого “зеленого списку країн”, де найменші ризики захворювання, там, де вживаються максимальні заходи санітарного характеру і максимальний відсоток населення проходить через відповідне тестування.

“Ми маємо відштовхуватися від відповідних рішень влади в конкретних країнах”, – відзначив Єнін.

Він підкреслив, що ключові рішення мають ухвалюватися тими країнами, які готові приймати туристів і забезпечити відповідні умови, щоб уникнути другої хвилі пандемії.

Читайте також:
Обережно, кордони відкриваються: держави ЄС починають знімати карантинні обмеження на в’їзд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна