Безвізу України з ЄС не загрожує ні пандемія, ні інші причини, – Єврокомісія

 

Європейський союз не має наміру переглядати умови безвізового режиму з Україною ні через пандемію коронавірусу, ні через інші причини.

Про це у п’ятницю, 15 травня, заявила заступниця голови Гендиректорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова у інтерв’ю “Європейській правді”.

“Я жодного разу не чула в Брюсселі навіть дискусій про це. Безвізовий режим із епідемією не пов’язаний. Зрештою, навіть якщо міркувати логічно – як відновлення візового режиму допомогло би у протидії епідемії?”, – сказала Матернова.

Вона також наголосила, що їй невідомо про загрозу для безвізу з якихось інших причин.

Матернова не стала прогнозувати, коли українці знову зможуть їздити в ЄС, адже навіть всередині Шенгенської зони немає ясності щодо відкриття кордону.

“Ми ще не на тому рівні, коли можна говорити про відкриття кордонів. Ми створили “зелені лінії” для товарів, але для пасажирського руху лишаються дуже численні обмеження навіть усередині ЄС”, – сказала представниця Єврокомісії.

Читайте також:
Україна та ЄС пришвидшать роботу над укладенням “промислового безвізу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна