“Партія Шарія” прагне відсудити гроші в держави на своє фінансування

 

Політична партія, яку очолює проросійський пропагандист Анатолій Шарій подала позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою виплатити їй 3,2 млн грн з державного бюджету України.

Про це у четвер, 14 травня, повідомили у пресслужбі суду.

Позивач хоче стягнути з бюджету через НАЗК “кошти державного фінансування статутної діяльності політичних партій за 2019 рік в розмірі понад 3,2 мільйона гривень”.

Також “Партія Шарія” просить суд визнати протиправною бездіяльність НАЗК, яка, на думку позивача, полягає в тому, що партія не отримала кошти держфінансування статутної діяльності за 2019 рік.

“Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі”, – йдеться в повідомленні.

Раніше законодавство передбачало держфінансування партій, що на виборах набрали понад  2% голосів. У 2019 році на парламентських “Партія Шарія” здобула 2,23%. Однак, щоби пройти у Верховну Раду, партії потрібно було набрати 5%.

Новий склад парламенту змінив це правило, фінансування з державного бюджету тепер отримують лише ті партії, що пройшли 5% бар’єр.

Так без фінпідтримки від держави залишилися також “Радикальна партія Ляшка”, “Сила і честь”, “Опозиційний блок”, ВО “Свобода” та “Українська стратегія Гройсмана”.

Читайте також:
Проросійського пропагандиста Анатолія Шарія зняли з розшуку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна