У НАТО готуються до довгострокових наслідків пандемії COVID-19

 

НАТО готується до довготривалих наслідків пандемії коронавірусу і працює над тим, щоби допомогти союзникам підвищити їхню стійкість.

Про це у вівторок, 12 травня, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час відеоконференції міністрів оборони ЄС, інформує “Європейська правда”.

Під час заходу обговорювали наслідки пандемії COVID-19 для безпеки ЄС і НАТО.

Столтенберг привітав тісну співпрацю між НАТО і Європейським Союзом, заявивши, що “як ніколи важливо допомогти нашим членам і партнерам підвищити стійкість нашого населення і боротися з дезінформацією”.

За його словами, НАТО робить свій внесок в підтримку потерпілих країн, зокрема за допомогою повітряних перевезень, обміну медичним досвідом, розробки інноваційних заходів реагування та розгортання збройних сил союзників для підтримки цивільної влади.

Столтенберг також попередив, що безпекові проблеми не зникли через COVID-19, і потенційні противники будуть намагатися перевірити рішучість НАТО.

Нагадаємо, нещодавно Головнокомандувачі ЗС України й Словаччини обговорили протидію пандемії COVID-19.

Як інформувала “Новинарня“, науковців НАТО залучають до боротьби з коронавірусом.

Читайте також:
Макрон підтвердив Зеленському намір відвідати Україну після пандемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна