Науковців НАТО залучають до боротьби з коронавірусом

НАТО звернулося до науковців у сфері оборони, з якими співпрацює, із запитом про підтримку надзвичайних заходів у протидії коронавірусу СOVID-19.

Відповідне повідомлення оприлюднили у вівторок, 21 квітня, на сайті Північноатлантичного альянсу.

“НАТО увійшло в контакт із власною командою вчених у сфері оборони – найбільшої мережі такого роду у світі – з проханням підтримати надзвичайні зусилля у відповіді на COVID-19. Головний науковець НАТО доктор Бріан Велс щойно започаткував серед них “Виклик від головного науковця”, спрямований на пошук рішень у виявленні вірусу, підвищенні обізнаності щодо пов’язаної з ним ситуації, шляхів знезараження, підвищення стійкості та прогнозування майбутнього після спалаху COVID-19″, – йдеться у повідомленні.

Такий виклик отримали понад 6000 науковців, які працюють у дослідницькій мережі НАТО.

Пропозиції, від наукових статей до створення прототипів обладнання, мають бути подані до НАТО вже до кінця квітня. НАТО підтримає найкращі ідеї та забезпечить їх втілення у реальність.

Конкурс оголошений за підтримки Організації НАТО із науки та технології.

В рамках цієї організації створена спеціалізована захищена платформа для співпраці, де науковці з країн НАТО та країн-партнерів можуть обмінюватися інформацією та представляти свої розробки у протидії коронавірусу.

Обмін такими знаннями та потенційними рішеннями відбуватиметься також за посередництва паризького Бюро НАТО з підтримки співробітництва, яке вже координує подібні дослідження, включаючи розробку віртуальної реальності для опрацювання сценаріїв розвитку епідемічної ситуації та надання невідкладної медичної допомоги, скорочення тривалості життя вірусів шляхом обробки поверхонь і тканин полімерним покриттям, лазерних методів тестуванням проб слини та інших споріднених рішень.

Читайте також:
Міністри оборони України і Канади обговорили об’єднання зусиль у боротьбі з COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна