Головнокомандувачі ЗС України й Словаччини обговорили протидію пандемії COVID-19

 

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак поспілкувався по телефону з начальником Генерального штабу ЗС Словацької Республіки генералом Деніелем Змеко, під час розмови, яка відбулася 23 квітня, сторони обговорили питання протидії коронавірусу в армії.

Про це в п’ятницю, 24 квітня, повідомляє пресслужба Міноборони.

“Під час розмови Головнокомандувач Збройних сил України окреслив ситуацію в ЗСУ з протидії поширенню захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, і поточну воєнно-політичну ситуацію в Україні та на її кордонах, зокрема у районі проведення операції Об’єднаних сил”, – йдеться у повідомленні.

Начальник Генштабу Словацької Республіки генерал Деніел Змеко розповів про те, як підпорядковані йому збройні сили допомагають у протидії розповсюдженню COVID-19, а також про підтримку військовими місцевих прикордонників, поліції та громадян.

Читайте також:
У Генштабі ЗСУ дали рекомендації з протидії поширенню коронавірусу серед військових

Сторони обговорили напрямки подальшого військового співробітництва та обміну досвідом за стандартами НАТО у сфері розвитку спроможностей між збройними силами обох країн. Зокрема, очільники збройних сил двох держав домовилися скоригувати план двостороннього співробітництва на 2020 рік з огляду на пандемію COVID-19 в частині, що стосується спільних заходів та навчань.

Змеко наголосив, що одним із його пріоритетів є організація та забезпечення візиту Головнокомандувача Збройних сил України до Словацької Республіки з робочим візитом протягом 2020 року та участь у спільному реагуванні на кризові ситуації.

Хомчак повідомив своєму колезі про кілька рейсів військово-транспортного літака Іл-76МД Повітряних сил ЗС України, який, на прохання румунської сторони, залучався для доставки гуманітарного вантажу з КНР до Румунії в рамках операції НАТО з протидії COVID-19.

Також Хомчак запевнив Змеко, що Збройні сили Словацької Республіки, у разі потреби, завжди можуть розраховувати на допомогу.

На завершення військові домовилися координувати спільні зусилля та контактувати на регулярній основі й надалі.

Читайте також:
В армії за добу виявили 5 нових інфікованих COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна