Костинський: Нацрада перетворилася на ручний інструмент ОП і Коломойського

 

Колишній член Нацради з питань телебаченні та радіомовлення Сергій Костинський заявив, що в цьому органі зараз утворився “кворум” з працівників “1+1” та “95-го кварталу”.

Про це Костинський написав у вівторок, 12 травня, у фейсбуці.

“Президент України Володимир Зеленський, в минулому – керівник “Студії Квартал-95”, призначив членкинею Національної ради з питань телебачення і радіомовлення голову пресслужби “Студії Квартал-95” Тетяну Руденко“, – відзначив Костинський.

Він зауважив, що серед колишніх співробітників “1+1” у Нацраді – її голова Ольга Герасим’юк, заступник голови Олег Черниш, секретар Юрій Зіневич, а також членкиня Олена Ніцко.

“Колишні співробітники “1+1” та “Кварталу 95” наразі контролюють не тільки 3/4 керівних посад в Національній раді, але й 5/8 голосів. Хоча, скажу відверто, насправді мова йде про 4/4 керівних посад та 6/8 голосів. Страхує Національну раду – голова профільного Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, в минулому – керівник медіагрупи “1+1”, – наголосив Костинський.

Нагадаємо, 7 травня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила не призначати позапланову перевірку телеканалу “1+1” за поширення фейку про роботу в Україні таємних американських біолабораторій, звідки нібито можуть походити небезпечні віруси.

“На мою думку, Національна рада вже остаточно перетворилася на ручний інструмент офісу президента та Ігоря Коломойського, які контролюють всі (!) керівні посади в медіарегуляторі та мають не просто більшість голосів, а цілий кворум. Гадаю, після завершення карантину Національна рада почне каральну кампанію проти незалежних телеканалів і радіостанцій, які дозволяють у своєму ефірі критику президента України Володимира Зеленського та, загалом, влади”, – поділився Костинський.

Як інформувала “Новинарня“, на початку березня президент України Володимир Зеленський звільнив членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляну Фещук, Сергія Костинського, Валентина Коваля і Юрія Зіневича. Згодом двох останніх на посадах поновили.

Тоді народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович назвав зміну складу Нацради “розворотом України на промосковський курс”.

Читайте також:
“Ознаки спланованої інформкампанії”: СБУ жорстко відреагувала на фейк про біолабораторії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна