Порошенко закликає Зеленського скликати РНБО, щоб продовжити заборону російських соцмереж

 

П’ятий президент України Петро Порошенко вимагає від Володимира Зеленського зібрати засідання Ради нацбезпеки і оборони та продовжити заборону російських соцмереж і каналів, перш ніж закінчиться термін дії попередньої заборони.

Про це лідер партії “Європейська солідарність” написав у фейсбуці в понеділок, 11 травня.

“Вимагаю від президента Зеленського негайно скликати засідання РНБО і продовжити заходи щодо заборони російських соціальних мереж та каналів в Україні. Те, що я зробив 5 років тому”, – заявив Порошенко.

Експрезидент нагадав, що російські соцмережі і телеканали є знаряддям пропаганди РФ та використовуються її спецслужбами.

“Пам’ятаєте, скільки каміння було кинуто у мене, коли я виніс на розгляд Ради національної безпеки й оборони питання щодо заборони російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники»? Скільки тоді казали, що це є порушення свободи слова, що це ні в якому разі не можна робити? Аж допоки не були знайдені дані підписників «ВКонтакте» і «Одноклассники» у ФСБ.
Пам’ятаєте, скільки критики було на мою адресу, коли «Россия 24», «Russia Today», «ОРТ» та інші були заборонені для трансляції в Україні? Тоді ми створили законодавчу базу і це зробили”, – зазначив глава держави 2014-2019 рр.

Петро Порошенко вважає, що зусилля з інформаційної протидії гібридній агресії РФ “не менш важливі, ніж ті зусилля і кошти, що ми виділяємо на оборону держави”.

Також Порошенко вважає, що потрібен вільний від пропаганди Кремля російськомовний канал для жителів РФ, США, Європи тощо.

“Треба створити умови для, в тому числі, російськомовних громадян Європи і Сполучених Штатів, щоб мати пан’європейський, панамериканський російськомовний канал, який дасть можливість чути альтернативну точку зору”, – заявив він.

“Бо коли люди сидять на голці «Russia Today» або «Россия 24» — дуже легко дурити і підтримувати п’яту колону всередині держави”, – додав Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, тодішній президент Порошенко 15 травня підписав указ про додаткові санкції проти тисяч компаній та фізосіб.
Відповідно до нього діє заборона інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі інтернет до російських соцмереж “Вконтакте”, “Одноклассники”, сервісів Mail.ru, “Яндекс” тощо.

Ці заборони продовжуються відповідно до рішення Радбезу. Президент Володимир Зеленський ще не збирав РНБО з цього приводу.

Служба безпеки України пропонує продовжити санкції щодо російських соцмереж “Одноклассники” та “ВКонтакте” ще на три роки. Про це її голова Іван Баканов заявляв у квітні. За його словами, він вніс відповідні пропозиції до РНБО.

Було відомо, що вВ РНБО вже готовий проєкт рішення з цього приводу.

Читайте також:
У курсантів ХНУПС забрали смартфони, щоб не допустити користування соцмережами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна