У курсантів ХНУПС забрали смартфони, щоб не допустити користування соцмережами

 

У Харківському національному університеті Повітряних сил у курсантів відбирають мобільні телефони, щоб реалізувати таким чином заборону на користування соцмережами відповідно до наказу начальника ХНУПС генерал-майора Олександра Турінського.

Про це повідомив у фейсбуці військовий, ветеран АТО Олександр Гром.

“У ХНУПС розпочали репресії проти курсантів, забираючи смартфони. Совкові дєятєлі вважають, що проблему розповсюдження ідіотського контенту вирішить повна заборона смартфонів”, – написав військовий блогер 6 травня.

Джерело “Новинарні“, близьке до курсантів університету, підтвердило: “курсантів страшенно пресують, влаштували полювання на відьом, телефони”.

Крім іншого, студентам ХНУПС “промивають мізки” через витік інформації про сам факт існування наказу про заборону смартфонів.

Коментуючи події у військовому навчальному закладі, Гром припустив, що наказ начальника університету, який має бойовий досвід у складі “Дикої качки”, перекрутила середня ланка “паркетних” офіцерів, і вона нібито перекладає “відповідальність за свій непрофесіоналізм на курсантів”.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні стало відомо, що начальник Харківського нацуніверситету Повітряних сил імені Кожедуба підписав наказ “Про заборону використання військовослужбовцями та працівниками ЗСУ електронних засобів побутового призначення (ноутбуки, планшети, смарт-годинники), особисті флеш-носії та засоби стільникового зв’язку під час службової діяльності”.

Згідно з цим наказом, військовослужбовцям ХНУПС заборонили публікації в соцмережах, месенджерах, телеграм-каналах аудіо, фото та відео, які можуть призвести до витоку інформації щодо їх геолокації, приналежності до ЗСУ, дій командирів, ідентифікації особового складу та ін.

Документ було видано “з метою недопущення витоку інформації з обмеженим доступом, що розкриває характери діяльності Повітряних сил ЗСУ”.

Читайте також:
“Ініціативна безтолковість”: командування Сил логістики намагається цензурувати військових у соцмережах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна