Пірати викрали українського моряка біля берега Екваторіальної Гвінеї

 

Берегів Екваторіальної Гвінеї пірати напали на торгове судно та взяли в заручники члена екіпажу – громадянина України.

Про це повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

За його словами, в неділю, 10 травня, отримана інформація про те, що поблизу порту Малабо (Екваторіальна Гвінея) здійснено піратський напад на судно RIO MITONG (прапор Коморських Островів, судновласник бельгійська компанія SMART S&P SA, оператор судна – ITS INTERNATIONAL TRADE).

“За попередньою інформацією, в результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна“, – сказав Погорельцев у коментарі УНІАН.

Посольство України в Бельгії встановлює контакт з компаніями судновласником та оператором судна для перевірки зазначеної інформації та з’ясування обставин справи.

Посольства України в Сенегалі (відповідає за Екваторіальну Гвінею) та Нігерії (найближча дипломатична установа до місця події) звернулися до місцевих компетентних органів з метою підтвердження факту захоплення громадянина України.

Справа перебуває на контролі причетних закордонних дипломатичних установ України та Департаменту консульської служби МЗС.

Як відомо, пірати у Гвінейській затоці останнім часом масово викрадають моряків для викупу.

Читайте великий матеріал про цю проблему:
Гвінейська затока – нове Сомалі: куди й чому перемістився центр морського піратства

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна