“Європа вже не буде такою, як раніше, але може стати сильнішою”, – заява керівництва ЄС

 

Керівництво Євросоюзу в заяві з нагоди Дня Європи закликало підготуватися до відновлення після “коронавірусної” кризи, наголосивши, що Європа вже не буде такою, як раніше.

Відповідна спільна заява керівників Європарламенту, Європейської Ради і Єврокомісії оприлюднена 9 травня, повідомляє “Європейська правда“,

Цього дня відзначається “день народження” Європейського Союзу: саме 9  травня 1950 року в Парижі була підписана так звана Шуманська декларація, яка відкрила шлях до інтеграції європейських держав.

“70-річчя декларації Шумана настає у черговий момент кризи для Європи. По всьому континенту через коронавірус за останні місяці померло понад 100 тисяч людей. Сотні мільйонів зіштовхнулися з безпрецедентними обмеженнями у своєму повсякденному житті”, – заявили президент Європарламенту Давид Сассолі, голова Євроради Шарль Мішель та очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Вони наголосили, що ЄС повинен підготуватися до відновлення після кризи.

“Ми повинні перезапустити економічний двигун Європи… вихід із кризових моментів вимагає нового політичного мислення і розриву з минулим”, – сказано в заяві.

“Ми повинні визнати, що нам знадобляться нові ідеї та інструменти для підтримки нашого власного відновлення. Ми повинні визнати, що Європа, яка вийде з цієї кризи, не може і не буде такою самою, як тоді, коли вступила в неї”, – вважають глави керівних органів ЄС.

Вони закликали вивчити уроки покоління 1950-х років, яке вірило, що найкращу Європу і кращий світ можна побудувати з руїн.

“Якщо ми засвоїмо ці уроки, якщо ми згуртуємося довкола наших солідарностей і цінностей, Європа знову зможе вийти з кризи сильнішою, ніж була раніше”, – підсумували Сассолі, Мішель і фон дер Ляєн.

Як писала “Новинарня“, через пандемію коронавірусної хвороби святкування 70-го Дня народження Європейського Союзу відбувається в онлайн-форматі.

Читайте також:
Подолання коронакризи: лідери ЄС підтримали пакет екстреної допомоги на €540 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна