Святкування 70-го Дня народження Євросоюзу через пандемію відбувається онлайн

 

Через пандемію коронавірусу святкування Дня народження Європейського Союзу – 70-ї річниці з дня підписання Шаманської декларації – відбувається в онлайн-форматі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт ЄС.

“Щороку інституції ЄС у Брюсселі відчиняють свої двері для публіки з нагоди святкувань і заходів, тоді як представництва ЄС по всьому світу організовують заходи протягом усього місяця травня. У зв’язку з кризою коронавірусу на День Європи цього року не буде заходів у форматі днів відкритих дверей”, – інформують у Брюсселі.

Водночас урочистості з нагоди Дня Європи не скасовуються – їх проведуть в онлайні.

“Європейський Союз сильніший разом, і разом ми подолаємо цю кризу. Саме це послання єдності й солідарності ми хочемо донести за допомогою цілої низки заходів, які ми й наші делегації в усьому світі підготували для вас”, – зазначили організатори, закликавши мешканців Євросоюзу зануритися в культурні та інформаційні заходи, не виходячи з дому.

“Розслабтеся, насолоджуйтеся і зберігайте безпеку!” – радять організатори “дистанційного” Дня Європи, додаючи посилання на різні онлайн-заходи.

Цього року Європа відзначає 70-ту річницю Шуманської декларації – заяви, зробленої міністром закордонних справ Франції Робертом Шуманом. 9 травня 1950 року він ініціював процес європейської інтеграції, запропонувавши об’єднати металургійну і вугледобувну галузі ряду європейських країн. Цей день вважається Днем народження Європейського Союзу.

День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном є символом ЄС як політичної сили.

В Україні День Європи відзначається в третю суботу травня, як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. При цьому Україна – єдина держава не член ЄС, в якому День Європи відзначається на державному рівні.

Читайте також:
“ЄС” запустила онлайн-платформу для людей з “групи ризику”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна